Zending 2005-2012

Houses of Hope Ministries International is betrokken bij binnenlandse zending onder de bewoners van de boslanddorpen in het gebied van Boven Suriname. Verschillende gebouwen, monumenten en plantages vormen stille getuigen van een donkere periode uit de Surinaamse geschiedenis: slavernij. Veel slaven leefden onder erbarmelijke omstandigheden op de plantages en verkozen liever de vrijheid dan de zweep van hun meesters.

Deze weggelopen slaven, Marrons genoemd, vestigden zich diep in de binnenlanden langs de grote rivieren alwaar ze een nieuw bestaan opbouwden. De Marrons komen oorspronkelijk uit verschillende stammen en uit verschillende delen van Afrika, vanwaar zij hun eigen cultuur, bijgeloof, afgoden en geesten hadden meegenomen. Uit deze samenbundeling van achtergronden en gewoonten is, tezamen met de nieuwe leefomstandigheden in de binnen- landen van Suriname, een unieke cultuur voortgekomen die tot op de dag van vandaag kenmerkend is voor de Marrons. De dorpen bevinden zich langs de grote rivieren.

Op uitnodiging en in samenwerking met kerken in het binnenland wordt door het team van Houses of Hope regelmatig over de rivier per korjaal/ kano de verschillende dorpen bezocht en tijdens de persoonlijke contacten wordt Jezus verkondigd. In Boven- Suriname heeft Houses of Hope Ministries contact met pastors van verschillende plaatselijke kerken en werken mee met evangelisatie, spreekbeurten en Bijbelstudies tijdens hun reizen naar dit gebied. De nood onder de boslandbewoners is groot en velen van hen zijn gebonden door boze geesten en demonen en zuchten onder vloeken van generaties terug.

Door de binnenlandse oorlog van 25 jaar geleden zijn er dorpen verwoest en zijn de bewoners in grote getale naar Paramaribo gevlucht waar in een aantal wijken met een enorme verpaupering een nieuwe generatie kinderen opgroeit met drugs, criminaliteit en immoraliteit; een generatie die totaal vervreemd is van hun achtergrond. Onder jonge kinderen in het binnenland en in de stad is een grote nood ontstaan waar het team van Houses of Hope Ministries meer en meer bij betrokken wordt. De kinderen die wij helpen komen hoofdzakelijk uit het binnenland.