Gevangeniswerk 2005-2013

Uitgenodigd door Ministerie van Justitie
gevangenis1In 2008 werd het team van Houses of Hope door het Ministerie van Justitie (Afd. Delinquentenzorg) uitgenodigd om onderwijs te komen geven in een aantal gevangenissen in Paramaribo. Dit onderwijs wordt gegeven aan een kleine groep christenen die op de nominatie staan binnen nu en niet al te lange tijd vrij te komen.

Lessen
Het eerste blok van tien lessen bestaat uit een aantal onderwerpen welke ook vaak gegeven worden in afkickcentra met een Christelijke grondslag. Als deze lessen met goed resultaat worden gevolgd krijgen de mannen een certificaat.

gevangenis2De vervolg lessen zijn Bijbelstudies om deze mannen een wat sterker fundament te geven. Een groot percentage van de mannen valt na vrijlating namelijk terug in zonde. Door deze lessen in de verschillende gevangenissen, bouwen we een relatie op met de mannen. Door deze basis van vertrouwen is het na hun vrijlating gemakkelijker om ze te begeleiden in het proces van resocialisatie. In 2011 is een pilot project gestart waarin een aantal van deze mannen opgevangen worden in ons rehabilitatiehuis. Lees hier meer over onder het kopje ‘Resocialisatie’.

Klik op de foto hieronder:

Foto's Gevangenisbediening

Foto’s Gevangenisbediening